25 Ocak 2009 Pazar

OGame IP Kontrolü

OGame'de standart olarak her oturum esnasında IP numarası oturumla ilintilenir ve bir Oturum Kimlik Numarası oluşturulur. Bu numaranın IP ile uyuşup uyuşmadığı oyunda sistem tarafından sürekli kontrol edilir. Eğer uyumsuzluk olursa sistem oyuncuyu oyundan çıkarır, oyuna yeniden giriş yapmak gerekir.
IP-Kontrolü'nün mantığı kısaca budur.

Maalesef birçok oyuncu IP-Kontrolü'nü devredışı bırakmanın beraberinde getirebileceği riskleri pek iyi göremiyor.

Genelde kontrol, oyuna daha rahat giriş yapmak ve oyunda daha uzun süre kalabilmek için devredışı bırakılıyor.

Fakat Oturum Kimlik Numarası çok da güvenli değildir. Kötü niyetli kişilerce ortaya çıkarılabilir, ele geçirilebilir ve bu da ele geçirene, IP-Kontrolü devredışı bırakılmış oyun hesaplarının kontrolünü verir.

Bunun yanısıra Oturum Kimlik Numarası bakıcılık işlemi için başkalarına verilebilmekte ve bu da oyun kurallarına aykırı bir durum oluşturmaktadır.

Ayrıca bilgisayara erişimi olan diğer kişiler bu kimlik numarasını kendileri yaratabilirler ve hesabın kontrolünü ele geçirebilirler.

Yani IP-Kontrolü'nü devredışı bırakmak oldukça önemli bir güvenlik açığı doğurur, özellikle de eğer oyun pek cok kişinin erişiminin olduğu bilgisayarlardan oynanıyorsa.

Oyunda IP-Kontrolü'nü devredışı bırakmak sadece evren operatörlerinin bilgisi dahilinde ve izin vermeleri halinde mümkündür. Onların bilgisi olmadan kontrolü devredışı bırakırsanız ceza alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder